Räktårta

Smörgåstårtan passar lika bra som ensamrätt som på buffébordet.

Du behöver

  • 12 skiva landgångsbröd vitt

Fyllning 1

100 g laxfilé rökt
0.5 st pepparrotsvisp tub
1 dl lätt crème fraiche

Fyllning 2

2 st hårdkokta ägg
300 g räkor med skal
1 dl majonnäs

Fyllning 3

2 st hårdkokta ägg
1 st stenbitsrom liten burk röd
1 dl majonnäs
0.5 dl dill hacka

Garnering:

majonnäs
700 g räkor med skal
2 st stjärnfrukt
citronskal strimlat
1 st stenbitsrom stor burk svart
kryddgrönt

Det här behövs för 10-12 port:

Gör så här

1
Fyllning 1: Tärna laxfilén ganska fint. Blanda samman den med pepparrotsvisp och lätt creme fraiche.

2
Fyllning 2: Skala äggen och hacka dem. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman ägg, räkor och majonnäs.

3
Fyllning 3: Skal äggen och hacka dem. Blanda samman dem med stenbitsrom, majonnäs och finhackad dill.

4
Jämna till brödskivorna och lägg ut tre till botten. Bred fyllning 1 med lax över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.

5
Bred fyllning 2 med räkor över brödskivorna och täck dem med tre nya brödskivor på samma ledd som de första.

6
Bred fyllning 3 med stenbitsrom över brödskivorna och täck dem med de sista tre brödskivorna. Kantskär tårtan och jämna till kanterna.

7
Bred ett tunt lager majonnäs över och runtom hela tårtan. Skala räkorna till garneringen. Skiva stjärnfrukterna. Strimla det gula på citronen och förväll strimlorna någon minut i lite vatten. Garnera tårtan som på bilden.


Kommentar:
Tårtan vinner på att göras dagen innan. Lägg samman bottnarna med de olika fyllningarna. Svep in tårtan i plastfolie och förvara den kallt tills nästa dag. Garnera tårtan strax innan den ska serveras.

Scroll to Top