Korv- och bönpaj

Börja med en pajdeg.

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg
  • 1 st kidneybönor
  • 1 st burk majskorn
  • 2.5 st chorizokorvar
  • 1 st burk tacosås
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1.5 dl riven ost

Garnering och tillbehör:

1 st avokado
gräddfil

Ugn: 200°

Det här behövs för 4 -6 port:

Gör så här

1
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och klä kanten med aluminiumfolie. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Tag bort folien.

2
Låt bönor och majs rinna av. Skär korven i slantar. Fräs korven lätt i lite matfett.

3
Blanda samman bönorna med majs, korv, tacosås och tomatpuré. Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.

4
Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.

5
Skala avokadon och kärna ur den. Skär avokadon i klyftor och garnera pajen med dem. Servera gräddfil till.

Scroll to Top