Du behöver
- 1 st sats pajdeg
- 1 st kidneybönor
- 1 st burk majskorn
- 2.5 st chorizokorvar
- 1 st burk tacosås
- 2 msk tomatpuré
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- salt och peppar
- 1.5 dl riven ost
Garnering och tillbehör:
1 st avokado
gräddfil
Ugn: 200°
Det här behövs för 4 -6 port:
Gör så här
1
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och klä kanten med aluminiumfolie. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Tag bort folien.
2
Låt bönor och majs rinna av. Skär korven i slantar. Fräs korven lätt i lite matfett.
3
Blanda samman bönorna med majs, korv, tacosås och tomatpuré. Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
4
Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.
5
Skala avokadon och kärna ur den. Skär avokadon i klyftor och garnera pajen med dem. Servera gräddfil till.