Du behöver
- 1 st sats pajdeg
- 2 st musslor
- 1 st purjolök
- 0.5 st squash
- 1.5 dl riven ost
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Gör pajdegen enligt recept här på uppslaget och tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen och sätt aluminiumfolie runt kanten. Låt pajskalet vila kallt ca 15 minuter. Förgrädda det mitt i ugnen ca 12 minuter. Tag bort folien.
2
Låt musslorna rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna squashen. Fräs purjolök och squash i lite matfett några minuter.
3
Fördela det frästa i det förgräddade pajskalet och strö över musslorna. Strö riven ost ovanpå.
4
Vispa samman äggen med mjölk, grädde, pressad vitlök, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.