Musselpaj

Börja med en pajdeg.

Du behöver

  • 1 st sats pajdeg
  • 2 st musslor
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st squash
  • 1.5 dl riven ost
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Gör pajdegen enligt recept här på uppslaget och tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen och sätt aluminiumfolie runt kanten. Låt pajskalet vila kallt ca 15 minuter. Förgrädda det mitt i ugnen ca 12 minuter. Tag bort folien.

2
Låt musslorna rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och tärna squashen. Fräs purjolök och squash i lite matfett några minuter.

3
Fördela det frästa i det förgräddade pajskalet och strö över musslorna. Strö riven ost ovanpå.

4
Vispa samman äggen med mjölk, grädde, pressad vitlök, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.

Scroll to Top