Tre recept på pajdeg

Matpajer fungerar både till vardags och fest. Här får du tre enkla recept på pajdeg. Välj mellan grundreceptet, varianten med grahamsmjöl och den magra pajdegen.

Det här behövs för en pajform, 25-30 cm i diameter:

Grundrecept för pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
vatten ca 2-3 msk kallt

Pajdeg med grahamsmjöl

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör eller margarin
3.5 msk kallt vatten

Mager pajdeg

3 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
1 dl kesella kall

Gör så här

1
Grundrecept för pajdeg: Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg degen kallt att vila ca 30 minuter.
2
Pajdeg med grahamsmjöl: Blanda samman mjölsorterna och finfördela matfettet i det till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg degen kallt att vila ca 30 minuter.
3
Mager pajdeg: Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Platta ut degen något och svep in den i plastfolie. Lägg degen kallt att vila ca 1 timme.
Scroll to Top