Du behöver
- 2 msk matlagningsyoghurt
- 1 msk tandoorikrydda
- quornfilé ca 200 g
Basmatiris:
1.5 dl basmatiris
2.5 st kardemummakapslar
2.5 dl vatten
2 krm salt
Raita:
gurka ca 10 cm färsk
1.5 st lättyoghurt naturell
salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Blanda samman matlagningsyoghurten med tandooripastan. Bred blandningen på quornfiléerna och låt dem tina, ca 15 minuter.
2
Koka under tiden riset med lätt bultade kardemummakapslar, och vatten och salt enligt förpackningens anvisningar.
3
Skala och riv gurkan. Blanda den med lättyoghurt och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg quornfiléerna i en eldfast form och stek dem mitt i ugnen 6-8 minuter
5
Servera qurnfiléerna med riset, raitan och eventuellt lite kokta sockerärter. Bjud gärna limeklyftor till.