Tonfiskpaj

Lättlagad paj med tonfisk, purjolök och paprika. Smaksätt med gräslök och dill!

4–6 portioner

Du behöver

  • 1 sats pajdeg
  • 1 burk tonfisk
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • salt peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga bottnen. Klä kanten med aluminiumfolie. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Tag bort folien.
2
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan fint. Fräs purjolök och paprika några minuter.
3
Låt tonfisken rinna av. Dela den i mindre bitar och lägg dem i det förgräddade pajskalet. Fördela purjo- och paprikafräset ovanpå. Strö över hackad dill, gräslök och riven ost.
4
Vispa samman äggen med majonnäs och grädde. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.
Scroll to Top