4–6 portioner
Du behöver
- 1 sats pajdeg
- 1 burk tonfisk
- 1 purjolök
- 1 paprika
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- 1 dl riven ost
- 3 ägg
- 1 dl majonnäs
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- salt peppar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga bottnen. Klä kanten med aluminiumfolie. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Tag bort folien.
2
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan fint. Fräs purjolök och paprika några minuter.
3
Låt tonfisken rinna av. Dela den i mindre bitar och lägg dem i det förgräddade pajskalet. Fördela purjo- och paprikafräset ovanpå. Strö över hackad dill, gräslök och riven ost.
4
Vispa samman äggen med majonnäs och grädde. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har “stannat”.