Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 1 st purjolök
- 1 st morot
- 2 st selleristjälkar
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 3.5 st potatis
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 l fiskbuljong
- 1 dl oliver urkärnade gröna
- 1 msk kapris
- 1 tsk timjan
- salt och peppar
Tillbehör:
gräddfil
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken tunt. Skala och skär moroten i tunna slantar. Ansa och strimla sellerin. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatisen.
2
Skär laxen i ca 2×2 cm stora tärningar.
3
Fräs purjolök, morot, selleri och vitlök i lite matfett några minuter utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare några minuter.
4
Tillsätt potatis och späd med fiskbuljong. Låt allt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
5
Skiva oliverna och lägg ner dem i soppan tillsammans med kapris, lax och timjan. Låt soppan sjuda i ytterligare ca 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6
Bjud den heta soppan tillsammans med en klick gräddfil och eventuellt gott bröd.