Rysk laxsoppa II

Mustig soppa som serveras med en klick gräddfil.

Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 st purjolök
  • 1 st morot
  • 2 st selleristjälkar
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 3.5 st potatis
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 dl oliver urkärnade gröna
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Tillbehör:

gräddfil

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken tunt. Skala och skär moroten i tunna slantar. Ansa och strimla sellerin. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatisen.

2
Skär laxen i ca 2×2 cm stora tärningar.

3
Fräs purjolök, morot, selleri och vitlök i lite matfett några minuter utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare några minuter.

4
Tillsätt potatis och späd med fiskbuljong. Låt allt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.

5
Skiva oliverna och lägg ner dem i soppan tillsammans med kapris, lax och timjan. Låt soppan sjuda i ytterligare ca 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6
Bjud den heta soppan tillsammans med en klick gräddfil och eventuellt gott bröd.

Scroll to Top