Du behöver
- 4 dl snabbmakaroner
- 1 dl riven ost
- 3 dl skinka eller kassler
- 3 st ägg
- 10 dl mjölk
- 1.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1.5 tsk pizzakrydda eller oregano
- 4.5 st tomater
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Lägg de okokta makaronerna i en smord långpanna, 30×40 cm stor. Strö över 1 dl ost och kött.
2
Vispa samman äggen med mjölk, salt och kryddor. Häll det över makaronerna. Sätt in långpannan mitt i ugnen och grädda 15 minuter.
3
Skiva tomaterna. Tag ut långpannan och lägg tomaterna ovanpå och strö över 2 dl riven ost. Ställ tillbaka långpannan i ugnen och grädda i ytterligare ca 15 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg. Skär makaronipizzan i bitar och bjud en sallad till.