Makaronipizza

Lätt rätt att ta med på jobb, god att äta både varm och kall.

Du behöver

  • 4 dl snabbmakaroner
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl skinka eller kassler
  • 3 st ägg
  • 10 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk pizzakrydda eller oregano
  • 4.5 st tomater
  • 2 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg de okokta makaronerna i en smord långpanna, 30×40 cm stor. Strö över 1 dl ost och kött.

2
Vispa samman äggen med mjölk, salt och kryddor. Häll det över makaronerna. Sätt in långpannan mitt i ugnen och grädda 15 minuter.

3
Skiva tomaterna. Tag ut långpannan och lägg tomaterna ovanpå och strö över 2 dl riven ost. Ställ tillbaka långpannan i ugnen och grädda i ytterligare ca 15 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg. Skär makaronipizzan i bitar och bjud en sallad till.

Scroll to Top