Grön lasagne

Grön lasagne är lätt att förbereda. Ställ in i kylen och grädda i ugnen när du kommer hem från jobbet.

Du behöver

  • 9 st lasagneplattor
  • 2 dl lagrad ost riven

Grönsakssås:

2 st purjolök skivade
matfett
1 st burk krossade tomater ca 400 g
0.5 dl tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
2.5 dl grädde
1.5 st vitlöksklyftor pressade
1 tsk salt
1 st svartpeppar kr
1 msk färsk basilika (eller 1 tsk torkad)
tomater hackade

Kesofyllning:

250 g spenat hackad, tinad, avrunnen
500 g keso naturell

Till servering:

sallad och bröd

Ugn: 200º

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200º. Fräs purjolöken i matfett i en gryta.

2
Rör i tomater, tomatpuré, buljong, grädde, vitlök, salt, peppar, basilika och ev soltorkade tomater. Låt såsen koka upp.

3
Blanda spenaten med keson.

4
Varva grönsakssås, lasagneplattor och kesofyllning i en smord ugnssäker form, ca 25×30 cm. Avsluta med grönsakssåsen och strö över osten.

5
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Servera med en sallad och ett gott bröd.

Scroll to Top