Du behöver
- 500 g falukorv
- 250 g vitkål
- 100 g rotselleri
- 1 st purjolök
- 1 st kantareller burk à 200 g
- 1 st röd paprika
- 3 msk kantarellfond
- 2.5 dl vatten
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk oregano
- svartpeppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla vitkålen. Ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla rotsellerin. Kärna ur och strimla paprikan. Häll bort vätskan från kantarellerna och strimla dem.
2
Skär falukorven i bitar och bryn dem. Lägg över korven i en gryta.
3
Bryn grönsakerna och svampen i lite matfett tills det har fått lite färg. Lägg över det i grytan.
4
Tillsätt oregano, kantarellfond, vatten och creme fraiche. Låt allt småkoka under lock ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar.
5
Kokt pasta eller kokt potatis smakar gott till.