Du behöver
- 1 st musslor 425 g
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 100 g champinjoner skivade
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl fiskbuljong eller fond
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 dl vin torrt vitt
- 0.5 st purjolök skivad
- 3 st tomater skållade, urkärnade och skivade
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 1 st dill finhackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Häll av vattnet från musslorna.
2
Fräs vitlök och champinjoner i smör i en gryta. Pudra över mjölet. Späd med fiskbuljong under omrörning. Tillsätt vin och grädde. Låt sjuda 5 minuter.
3
Tillsätt purjolök och tomater. Låt soppan sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Tillsätt musslor och dill. Låt soppan bli het. Servera den med sesamstänger.