Svampsoppa med ädelost

Serveras med ostkex.

Du behöver

  • 3.5 dl trattkantareller förvällda
  • 2 st schalottenlök finhackade
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk gräddädelost Kvibille
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk portvin rött
  • 2 msk persilja finhackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Ansa svampen och hacka den i bitar.

2
Fräs smöret i en gryta. Lägg i lök och svamp och låt det fräsa ett par minuter.

3
Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med lite vatten i sänder. Smula ner buljongtärningarna och rör om hela tiden.

4
Smaksätt med tomatpuré och ädelost. Låt soppan sjuda ca 15 minuter.

5
Tillsätt lätt crème fraiche och portvin. Smaka av. Strö över persilja och servera med ostkex.

Scroll to Top