Du behöver
- 3.5 dl trattkantareller förvällda
- 2 st schalottenlök finhackade
- 2 msk smör
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk gräddädelost Kvibille
- 1.5 dl lätt crème fraiche
- 2 msk portvin rött
- 2 msk persilja finhackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Ansa svampen och hacka den i bitar.
2
Fräs smöret i en gryta. Lägg i lök och svamp och låt det fräsa ett par minuter.
3
Tillsätt vetemjölet och rör om. Späd med lite vatten i sänder. Smula ner buljongtärningarna och rör om hela tiden.
4
Smaksätt med tomatpuré och ädelost. Låt soppan sjuda ca 15 minuter.
5
Tillsätt lätt crème fraiche och portvin. Smaka av. Strö över persilja och servera med ostkex.