Du behöver
- 1 st pizzadeg sats
- 75 g skinka rökt
- 300 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot liten
- 1 st paprika liten röd
- 1 dl vin eller vatten
- 0.5 st tomater burk finkrossade
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 tsk oregano
- 0.5 st basilika
- 2.5 msk tomatpuré
- 5 dl riven ost
- 2.5 st tomater
- oliver ca 16-20
Ugn: 225°
Gör så här
1
Hacka skinkan. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Kärna ur och hacka paprikan.
2
Bryn färsen jämnt smulig. Tillsätt skinka och grönsakshack. Låt det fräsa samman några minuter.
3
Tillsätt vin/vatten, tomatkross, salt och kryddor. Låt allt puttra samman tills vätskan har kokat in.
4
Kavla ut degen till 4 portionspizzor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Bred tomatpurén på bottnarna och fördela färsröran över. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över ost och oliver.
5
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har smält och fått lite färg. Bjud en sallad till.