Du behöver
- 200 g nötfärs
- 0.5 st lök riven gul
- 2 krm salt
- 0.5 krm peppar
- 0.5 msk koriander finhackad
- 1 krm kardemumma
- 1 krm spiskummin malen
Tillbehör:
1.5 dl couscous
1.5 dl grönsaksbuljong
wokgrönsaker ca 150 g djupfrysta
0.5 dl yoghurt mild naturell
0.5 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med riven lök, salt, peppar, koriander, kardemumma och spiskummin. Forma 4 avlånga rullar.
2
Stek färsrullarna gyllene runtom i ytterst lite matfett i en fettsnål panna, ca 5 minuter.
3
Tina grönsakerna. Koka upp buljongen till couscousen och lägg ner grynen och grönsakerna. Stäng för värmen och lägg på lock. Låt det stå ca 5 minuter. Rör om.
4
Smaksätt yoghurten med pressad citronsaft, salt och peppar. Bjud de nystekta rulladerna tillsammans med couscous och yoghurtsås.