Färsrullader med couscous

Här har vi inspirerats av det libanesiska köket.

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 0.5 st lök riven gul
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 msk koriander finhackad
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm spiskummin malen

Tillbehör:

1.5 dl couscous
1.5 dl grönsaksbuljong
wokgrönsaker ca 150 g djupfrysta
0.5 dl yoghurt mild naturell
0.5 tsk pressad citronsaft
salt och peppar

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med riven lök, salt, peppar, koriander, kardemumma och spiskummin. Forma 4 avlånga rullar.

2
Stek färsrullarna gyllene runtom i ytterst lite matfett i en fettsnål panna, ca 5 minuter.

3
Tina grönsakerna. Koka upp buljongen till couscousen och lägg ner grynen och grönsakerna. Stäng för värmen och lägg på lock. Låt det stå ca 5 minuter. Rör om.

4
Smaksätt yoghurten med pressad citronsaft, salt och peppar. Bjud de nystekta rulladerna tillsammans med couscous och yoghurtsås.

Scroll to Top