Färssoppa från Provence

En mustig soppa som du lagar snabbt.

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 1 st purjolök liten
  • 2 st potatis
  • 1 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 1 bitar squash
  • 0.5 st burk hela tomater
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk oregano

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Bryn färsen i lite matfett, men smula inte sönder den för mycket. Krydda med salt och peppar. Lägg över färsen i en kastrull.

2
Ansa purjolöken och skär den i bitar. Skala potatis och morot. Skär dem i stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär squashen i bitar.

3
Fräs alla grönsakerna i lite matfett några minuter. Lägg över dem i kastrullen.

4
Tillsätt tomater med sitt spad, buljong, pressad vitlök och oregano. Låt soppan sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter. Smaka av.

Scroll to Top