Du behöver
- 200 g nötfärs
- salt och peppar
- 1 st purjolök liten
- 2 st potatis
- 1 st morot
- 0.5 st paprika
- 1 bitar squash
- 0.5 st burk hela tomater
- 4 dl köttbuljong
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk oregano
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Bryn färsen i lite matfett, men smula inte sönder den för mycket. Krydda med salt och peppar. Lägg över färsen i en kastrull.
2
Ansa purjolöken och skär den i bitar. Skala potatis och morot. Skär dem i stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär squashen i bitar.
3
Fräs alla grönsakerna i lite matfett några minuter. Lägg över dem i kastrullen.
4
Tillsätt tomater med sitt spad, buljong, pressad vitlök och oregano. Låt soppan sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter. Smaka av.