Du behöver
- 2 st gula lökar grovt hackade
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st fänkål tunt skivad
- 1 st morot skivad
- 5 st potatis skalade och i bitar
- 0.5 g saffran stött
- 2 msk smör
- 1 st tomater 500 g
- 6 dl vatten
- 0.5 dl fiskfond koncentrerad eller 1 1
- 1.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 400 g sejfilé i bitar
- 1 st apelsin strimlat skal och pressad saft
- 1 msk färsk timjan hackad eller 1 tsk torkad
Till 4 port behövs:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, fänkål, morot, potatis och saffran med smör i en gryta några minuter utan att det tar färg.
2
Tillsätt tomater, vatten, fond, salt och peppar. Låt det koka upp och sedan sjuda under lock på svag värme, ca 15 minuter.
3
Lägg ner fisken i soppan och låt den sjuda 5 minuter.
4
Smaka av med pressad apelsinsaft och skal. Strö över timjan. Servera med vitlöksbaguette.