Fisksoppa med saffran

Enkel, värmande och välsmakande är soppan med fiskfilé och saffran. Lite pressad apelsin i den färdiga soppan blir pricken över "i"!

Du behöver

  • 2 st gula lökar grovt hackade
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st fänkål tunt skivad
  • 1 st morot skivad
  • 5 st potatis skalade och i bitar
  • 0.5 g saffran stött
  • 2 msk smör
  • 1 st tomater 500 g
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl fiskfond koncentrerad eller 1 1
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald
  • 400 g sejfilé i bitar
  • 1 st apelsin strimlat skal och pressad saft
  • 1 msk färsk timjan hackad eller 1 tsk torkad

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, fänkål, morot, potatis och saffran med smör i en gryta några minuter utan att det tar färg.

2
Tillsätt tomater, vatten, fond, salt och peppar. Låt det koka upp och sedan sjuda under lock på svag värme, ca 15 minuter.

3
Lägg ner fisken i soppan och låt den sjuda 5 minuter.

4
Smaka av med pressad apelsinsaft och skal. Strö över timjan. Servera med vitlöksbaguette.

Scroll to Top