Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakaopulver
- kaksmulor från sockerkaka
- punsch eller arraksessens
- marsipan ca 300 g
- karamellfärg grön
- 75 g mörk blockchoklad
Gör så här
1
Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver poröst.
2
Finfördela gärna sockerkakan i en matberedare eller smula ner den mycket fint. Rör ner den i smeten så att allt blandas väl.
3
Droppa i arrak eller punsch efter tycke och smak. Ställ degen kallt att vila ca 1 timme.
4
Färga marsipanen med grön karamellfärg, eller köp färdigfärgad grön marsipan. Kavla ut den tunt.
5
Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma ca 5 cm långa rullar. Klä rullarna med en bit grön marsipan. Se till så att marsipanen täcker.
6
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och doppa ändarna på rullarna i den. Lägg kakorna kallt att stelna.