Hot Chicken Mexicana (av Sandra i Bunkeflostrand)

Detta receptet växte fram från ett "misslyckande" med ett annat recept plus lite rester från tidigare i veckan. Det resulterade i en kryddig kycklinggryta med mexikansk smak.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1.5 st påse taco kryddmix
  • 5 msk sås (ex Taco sauce, Chunky Salsa eller garlic salsa)
  • 300 g grönsaker (ärtor, majs, paprika hade jag)
  • 6 st champinjoner
  • 0.5 st paprika grön i strimlor
  • 0.5 st paprika gul i strimlor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • vetemjöl eller Maizena att reda av med
  • tabasco (mycket stark flytande krydda på flaska)
  • paprikapulver eftet smak
  • salt

Örtagårdssås:

crème fraîche mini eller lätt
italiensk salladskrydda

Tillbehör:

ris
blandad sallad

Gör så här

1
Tillaga riset enligt föreskriften på paketet. Dela kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i en wokpanna, stor stekpanna med kanter (typ traktörpanna) eller gryta.

2
Låt de strimlade paprikorna och champinjonerna stekas med kycklingen när den nästan är klar.

3
Häll på 4 dl av vattnet, tacokryddmixen och tacosåsen. Låt koka i ca 5 minuter. Pressa i vitlöken.

4
Häll på resterande vatten och sänk värmen så det bara precis småkokar lite. Häll i de frysta grönsakerna.

5
Red av till önskad konsistens.

6
Smaka av med tabasco, salt och paprikapulver.

7
Gör Örtagårdsåsen: Blanda ut örtagårdkryddan i ca 4 dl creme fraishe. Låt stå svalt innan servering.


Kommentar:
Tabasco är mycket stark så det behövs bara ett par droppar. Låt flera smaka eftersom man sällan märker själv hur starkt det är efter ett par provsmakningar.

Scroll to Top