Du behöver
- 4 st pitabröd
- 600 g fläskkarré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk oregano
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 st gul lök
- 3.5 st tomater
- 0.5 st gurka
Tzatziki:
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 st gurka
0.5 tsk salt
1.5 st vitlöksklyftor
peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med tzatzikin. Grovriv gurkan och lägg den på hushållspapper. Strö över saltet och låt det ligga ca 15 minuter.
2
Pressa ur saften och blanda samman gurkan med matlagningsyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med peppar.
3
Skala och skiva löken tunt. Skiva gurka och tomater. Lägg upp det i olika skålar.
4
Finstrimla köttet och stek det i lite matfett på ganska hög värme. När köttet börjar bli knaprigt är det klart. Krydda med salt, peppar, oregano och paprika. Lägg upp det i en skål.
5
Värm bröden enligt förpackningens anvisningar.
6
Låt var och en själv fylla sina bröd och avsluta med tzatzikin. Bjud gärna fefferoni och källarsvalt öl till.