Du behöver
- 1 pkt färsk lasagne á 200 g
- 250 g bladspenat djupfryst
- 250 g champinjoner
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 150 g fetaost
- 2 pkt ostsås
- 11 st cocktailtomater
- 11 st oliver
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Grovstrimla spenaten. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs vitlök och svamp i lite matfett. Tillsätt spenat och krydda med salt och peppar. Låt det fräsa någon minut. Tillsätt 1 dl av ostsåsen och rör om så att det blandar sig väl.
3
Skär ca 8-10 cm breda plattor av lasagnen. Fördela spenatröran och smulad fetaost över dem.
4
Rulla samman plattorna från kortsidan och halvera dem. Lägg rullarna i smord eldfast form. Häll över resterande sås. Lägg cocktailtomater och oliver runtom.
5
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har lite färg och är genomvarmt.