Pastarullar med grekiska tongångar

Här använder vi oss av färsk lasagne.

Du behöver

  • 1 pkt färsk lasagne á 200 g
  • 250 g bladspenat djupfryst
  • 250 g champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g fetaost
  • 2 pkt ostsås
  • 11 st cocktailtomater
  • 11 st oliver

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Grovstrimla spenaten. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs vitlök och svamp i lite matfett. Tillsätt spenat och krydda med salt och peppar. Låt det fräsa någon minut. Tillsätt 1 dl av ostsåsen och rör om så att det blandar sig väl.

3
Skär ca 8-10 cm breda plattor av lasagnen. Fördela spenatröran och smulad fetaost över dem.

4
Rulla samman plattorna från kortsidan och halvera dem. Lägg rullarna i smord eldfast form. Häll över resterande sås. Lägg cocktailtomater och oliver runtom.

5
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har lite färg och är genomvarmt.

Scroll to Top