Du behöver

  • 400 g rimmat sidfläsk
  • 4 st ägg
  • 8 dl mjölk 3 %
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 25 g smör

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär fläsket i tärningar. Stek fläsket i en stekpanna så att det får fin färg. Häll bort fettet och lägg fläsket i en smord långpanna.

2
Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Späd med resten av mjölken.

3
Häll smeten över fläsket i långpannan. Ställ in pannan i nedre delen av ugnen och grädda i 25-30 minuter.

4
Skär pannkakan i bitar. Servera med lingonsylt eller hjortronsylt och sallad.


Kommentar:
Får du pannkaka över, så är det gott att steka upp den i tärningar en annan dag, med lite smör i stekpannan.