Du behöver
- 400 g rimmat sidfläsk
- 4 st ägg
- 8 dl mjölk 3 %
- 0.5 tsk salt
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl kruskakli
- 25 g smör
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär fläsket i tärningar. Stek fläsket i en stekpanna så att det får fin färg. Häll bort fettet och lägg fläsket i en smord långpanna.
2
Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Späd med resten av mjölken.
3
Häll smeten över fläsket i långpannan. Ställ in pannan i nedre delen av ugnen och grädda i 25-30 minuter.
4
Skär pannkakan i bitar. Servera med lingonsylt eller hjortronsylt och sallad.
Får du pannkaka över, så är det gott att steka upp den i tärningar en annan dag, med lite smör i stekpannan.