Du behöver
- 1 kg benfri bog eller högrev av nötkött
- 150 g rimmat sidfläsk
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st lagerblad
- 3 dl rödvin
- 2 msk oxfond konc
- 3 st morötter
- 15 st pärllök
- 2 msk vetemjöl
- 150 g champinjoner
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i jämna grytbitar, ca 3×3 cm stora. Skär bort svålen på fläsket och skär det i små tärningar.
2
Bryn kött och fläsk i omgångar i en stekpanna. Lägg över det efter hand i en gryta.
3
Smaksätt med salt, peppar, timjan, skivad vitlök och lagerblad.
4
Späd med rödvin och oxfond. Låt grytan sjuda, ca 45 minuter.
5
Skala och skär morötterna i skivor. Förväll lökarna och skala dem. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över morötter och lök i grytan. Sjud i ytterligare ca 15 minuter.
6
Red av grytan med vetemjölet utrört i vatten. Bryn champinjonerna i smör i en stekpanna och tillsätt dem i grytan. Låt grytan sjuda en kort stund. Servera med kokt potatis och sallad.