Fransk löksoppa med gratinerat bröd

Tänk att något så enkelt kan smaka så gott.

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 0.5 msk margarin
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st lagerblad
  • 1 krm timjan
  • salt och peppar
  • 2 skiva formbröd vitt
  • 0.5 dl västerbottensost

Ugn: 250°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala löken. Dela den och skiva den mycket tunt. Fräs löken i matfett på svag värme ca 6-8 minuter.

2
Tillsätt buljong, pressad vitlök, lagerblad och timjan. Låt soppan koka under lock ca 15 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

3
Kantskär brödskivorna och dela dem i trianglar. Fördela osten på dem. Ställ dem på bakpappersklädd plåt och gratinera dem högt upp i ugnen.

4
Häll upp soppan i portionstallrikar och lägg två brödtrianglar i varje. Garnera eventuellt med lite färsk timjan.

Scroll to Top