Sydfransk fisksoppa

Läcker soppa med både fisk och skaldjur.

Du behöver

  • 0.5 st fänkål
  • 1 st purjolök liten
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk tomatpuré
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0.5 pkt saffran
  • 100 g torskfilé eller sejfilé
  • 0.5 st musslor liten burk
  • 200 g räkor med skal
  • salt och peppar
  • hackad dill

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Ansa fänkålen och skiva den tunt. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs det i ytterst lite matfett tills grönsakerna mjuknar.

2
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, fiskbuljong och saffran. Låt soppan koka 6-8 minuter.

3
Dela fisken i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg ner fisken i soppan och låt soppan koka i ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt musslor, musselspad och räkor. Låt soppan bara bli varm, men inte koka då blir skaldjuren sega. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill.

Scroll to Top