Du behöver
- 0.5 st fänkål
- 1 st purjolök liten
- 0.5 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk tomatpuré
- 5 dl fiskbuljong
- 0.5 pkt saffran
- 100 g torskfilé eller sejfilé
- 0.5 st musslor liten burk
- 200 g räkor med skal
- salt och peppar
- hackad dill
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Ansa fänkålen och skiva den tunt. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs det i ytterst lite matfett tills grönsakerna mjuknar.
2
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, fiskbuljong och saffran. Låt soppan koka 6-8 minuter.
3
Dela fisken i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg ner fisken i soppan och låt soppan koka i ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt musslor, musselspad och räkor. Låt soppan bara bli varm, men inte koka då blir skaldjuren sega. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill.