Crêpes Suzette

Crêpes Suzette är ljuvliga pannkakor som fyllts med apelsinkräm och sedan flamberats precis innan de ska serveras. En klassisk dessert som är perfekt att servera efter en lätt huvudrätt.

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 msk socker
  • 1 dl grädde
  • 30 g smör eller margarin

Fyllning:

75 g smör eller margarin rumsvarmt
1 dl florsocker
apelsin rivet skal av 1
2 msk pressad apelsinsaft

Flambering:

0.5 dl cointreau rumsvarm
0.5 dl konjak rumsvarm

Det här behövs för 10-12 pannkakor:

Gör så här

1
Smält matfettet. Vispa samman mjölet med mjölken till en klimpfri smet. Dela äggen och tillsätt äggulorna, socker, grädde och avsvalnat matfett. Vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.

2
Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna. Smörj den med lite smör eller margarin innan första pannkakan gräddas. Häll i knappt 1 dl smet och grädda varje pannkaka gyllene på båda sidor. Fortsätt tills smeten är slut. Lägg remsor av smörgåspapper mellan varje crêpe, så klibbar de inte samman.

3
Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt florsocker, rivet apelsinskal och pressad apelsinsaft. Bred lite av fyllningen på varje crêpe och vik den i fyra delar.

4
Lägg resten av fyllningen i en traktörpanna och låt det smälta på svag värme. Lägg i crêpesen och ös över apelsinfettet. Låt allt bli riktigt varmt. Tillsätt likör och konjak och skaka pannan så att crêpesen blir indränkta. Värm det lite. Tänd på. Ös den brinnande såsen över crêpesen.

Scroll to Top