Du behöver
- 600 g kassler benfri
- 1 st purjolök
- 1 st sparris ca 250 g
- 2 dl crème fraîche
- 100 g ädelost
Garnering:
hackad persilja
valnötter hackade
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
1Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett.
2
Bottna en smord eldfast form med purjolöken. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Låt sparrisen rinna av men spara spadet. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg dem ovanpå kasslern.
3
Smula ner ädelosten i creme fraichen och tillsätt sparrisspadet. Vispa samman det. Häll blandningen över kasslern.
4
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över hackade valnötter och hackad persilja.