Kasslergratäng II

Lättlagad gratäng som smakar gott tillsammans med kokt ris eller pressad potatis och sallad.

Du behöver

  • 600 g kassler benfri
  • 1 st purjolök
  • 1 st sparris ca 250 g
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g ädelost

Garnering:

hackad persilja
valnötter hackade

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
1Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett.

2
Bottna en smord eldfast form med purjolöken. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Låt sparrisen rinna av men spara spadet. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg dem ovanpå kasslern.

3
Smula ner ädelosten i creme fraichen och tillsätt sparrisspadet. Vispa samman det. Häll blandningen över kasslern.

4
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över hackade valnötter och hackad persilja.

Scroll to Top