Du behöver
- 1 st musslor 1 kg
- 2.5 dl lagalätt eller Ljuva mat
- 2 msk hummerfond konc
- 1 st vitlöksklyfta skivad
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 2 dl purjolök skivad
- 0.5 st röd paprika strimlad
- 0.5 st fänkål strimlad
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- dill
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Kontrollera att alla musslor är hela. Knacka musslorna i köksbänken och se till att de sluter ihop skalsköldarna. Kasta alla skadade och defekta musslor. Borsta resten av musslorna i kallt vatten.
2
Koka upp lagalätt, hummerfond, vitlöksklyfta, vitt vin och vatten i en gryta.
3
Lägg ner musslorna och koka dem kraftigt under lock, ca 5 minuter. Rör om efter halva tiden. När musslorna är klara öppnar de sig. Ta upp musslorna med hålslev.
4
Lägg ner grönsakerna och låt dem bli mjuka, men fortfarande krispiga. Smaka av soppan med salt och peppar.
5
Lägg musslorna i stora skålar och häll soppan över. Servera med brytbröd.