Musselsoppa II

Ljuvligt god musselsoppa.

Du behöver

  • 1 st musslor 1 kg
  • 2.5 dl lagalätt eller Ljuva mat
  • 2 msk hummerfond konc
  • 1 st vitlöksklyfta skivad
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl purjolök skivad
  • 0.5 st röd paprika strimlad
  • 0.5 st fänkål strimlad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • dill

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Kontrollera att alla musslor är hela. Knacka musslorna i köksbänken och se till att de sluter ihop skalsköldarna. Kasta alla skadade och defekta musslor. Borsta resten av musslorna i kallt vatten.

2
Koka upp lagalätt, hummerfond, vitlöksklyfta, vitt vin och vatten i en gryta.

3
Lägg ner musslorna och koka dem kraftigt under lock, ca 5 minuter. Rör om efter halva tiden. När musslorna är klara öppnar de sig. Ta upp musslorna med hålslev.

4
Lägg ner grönsakerna och låt dem bli mjuka, men fortfarande krispiga. Smaka av soppan med salt och peppar.

5
Lägg musslorna i stora skålar och häll soppan över. Servera med brytbröd.

Scroll to Top