Du behöver
- 400 g fiskfilé t ex hoki eller torsk
- 1 st zucchini ca 300 g
- 1 st paprika
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 0.5 dl matlagningsvin
- 1 st burk krossade tomater ca 400 g
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st örter 35 g
- räkor eller kräftstjärtar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Halvtina fiskblocket och skär det och zucchinin i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och hacka löken.
2
Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och krossade tomater. Smaksätt med salt och peppar. Koka under lock ca 5 minuter
3
Tillsätt fisken och örterna. Låt soppan sjuda under lock ca 5 minuter.
4
Lägg i räkorna strax före servering. Servera med aioli och bröd.