Fisksoppa

En härlig fisksoppa som serveras med aioli och ett gott bröd.

Du behöver

  • 400 g fiskfilé t ex hoki eller torsk
  • 1 st zucchini ca 300 g
  • 1 st paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 dl matlagningsvin
  • 1 st burk krossade tomater ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st örter 35 g
  • räkor eller kräftstjärtar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Halvtina fiskblocket och skär det och zucchinin i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och hacka löken.

2
Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och krossade tomater. Smaksätt med salt och peppar. Koka under lock ca 5 minuter

3
Tillsätt fisken och örterna. Låt soppan sjuda under lock ca 5 minuter.

4
Lägg i räkorna strax före servering. Servera med aioli och bröd.

Scroll to Top