Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- smör
- 400 g nötfärs eller blandfärs
- 1 st burk krossade tomater ca 400 g
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk oregano
- 200 g lasagneplattor färska
- 5 dl ostsås Kelda
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek den så att den blir smulig.
2
Blanda ner krossade tomater och tomatpuré. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt koka några minuter.
3
Varva köttfärssås, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med ostsås.
4
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med en sallad.