Du behöver
- 50 g smör rumstempererat
- 0.5 dl florsocker
- 0.75 dl råströsocker
- 0.5 st ägg
- 100 g vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 75 g mörk choklad 70 %, grovhackad
- 75 g hasselnötter rostade, skalade och grovhackade
Ugn: 175º
Gör så här
1
Blanda samman smör, florsocker, råströsocker och ägg i en skål eller i matberedaren med plastkniven monterad.
2
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, choklad och nötter. Tillsätt blandningen och arbeta ihop den till en deg.
3
Dela degen i två delar och forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Plasta och lägg dem i frysen ca 30 minuter.
4
Skär varje deglängd i 15 skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5
Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på bakgaller. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock.