Chokladcookies

Du behöver 50 g smör rumstempererat 0.5 dl florsocker 0.75 dl råströsocker 0.5 st ägg 100 g vetemjöl 0.5 tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 75...

Du behöver

  • 50 g smör rumstempererat
  • 0.5 dl florsocker
  • 0.75 dl råströsocker
  • 0.5 st ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad 70 %, grovhackad
  • 75 g hasselnötter rostade, skalade och grovhackade

Ugn: 175º

Gör så här

1
Blanda samman smör, florsocker, råströsocker och ägg i en skål eller i matberedaren med plastkniven monterad.

2
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, choklad och nötter. Tillsätt blandningen och arbeta ihop den till en deg.

3
Dela degen i två delar och forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Plasta och lägg dem i frysen ca 30 minuter.

4
Skär varje deglängd i 15 skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

5
Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på bakgaller. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock.

Scroll to Top