Fin fylld fiskpaté

En fin fiskpaté gör du lätt i matberedare. Utgå från filéer av en mager fisk och se till att alla ben är borta, annars blir färsen "stickig"!

Du behöver

  • 400 g fiskfilé gädda, kolja, gös eller abborre
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 200 g lax skivad rökt
  • 1 pkt bladspenat eller lättstuvad bladspenat

Ugn: 175°

Garnering:

lax rökt
kräftstjärtar
dill

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fisken i matberedaren tillsammans med salt, peppar, potatismjöl och ägg.

2
Sätt igång maskinen och späd samtidigt med grädde och mjölk. Kör tills smeten är slät och porös, ca 2 minuter.

3
Lägg hälften av smeten i en välsmord form som rymmer ca 1 1/2 l. Lägg på laxskivor och spenat. Täck med resten av färsen.

4
Jämna till ytan och täck formen med folie. Grädda färsen i ugnen i ca 60 minuter. Låt patén stå ca 10 minuter innan den stjälps upp. Låt den kallna och garnera den sedan. Servera patén hel eller skivad på portionstallrik. Bjud någon grönsak och en rostad brödskiva till.

Scroll to Top