Fisksoppa à la Hamburgö

God fisksoppa som är krämig i konsistensen av potatis- och morotspuré.

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 st röd spansk peppar finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 st fänkål skivad
  • 1 msk rapsolja kallpressad
  • 8 dl fiskbuljong (Anna gör buljongen av fiskben och skal från räkor, kräftor, hummer)
  • 2 dl vin vitt torrt
  • 1 msk citron pressad saft

4 dl potatis- och morotspuré (se nedan)

2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Grönsaker och fisk till soppan:

0.5 st morot i stavar
0.5 st squash i bitar
0.5 st purjolök skivad
0.5 st äpple i bitar
500 g fisk långa, havskatt och KRAV-lax, i bitar

Dekoration:

fänkålsdill eller vanlig dill

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Gör purén genom att koka 150 g potatis och 200 g morot mjuka i vatten och sedan mixa det med 1 dl kokspad.

2
Fräs, lök, vitlök, spansk peppar, tomatpuré och fänkål i kallpressad rapsolja i en stor gryta.

3
Tillsätt fiskbuljong, vitt vin, citronsaft och potatis- och morotspuré.

4
Låt soppan sjuda 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Lägg ner morotsstavar, squashbitar, skivad purjolök och äppelbitar. Låt sjuda 5 minuter.

6
Strax före serveringen läggs fisken i. Rör inte om i onödan!

7
Strö över plockad fänkålsdill eller vanlig dill innan soppan serveras.

Scroll to Top