Du behöver

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

4 st gelatinblad
2 dl marsankräm
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronlikör eller apelsinlikör
0.5 st citron rivet skal
3 dl vispgrädde vispad

Garnering:

450 g marsipan
röd hushållsfärg eller tårtdekorationsfärg
2 msk florsocker
citronmelissblad

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta i smeten och blanda om väl. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den stjälps upp på bakduk. Låt kakan svalna. Skär tårtan i 3 bottnar. Den översta ska vara knappt 1 cm tjock.

2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka marsánkrämen enligt förpackningens anvisningar. Krama ur gelatinbladen, lägg ner dem i den varma krämen och rör om. Blanda den vispade grädden i krämen, när krämen börjar tjockna. Smaksätt med vaniljsocker, citronlikör och rivet citronskal. Låt krämen bli tjock. Lägg samman bottnarna med gräddkrämen emellan. Spar lite kräm. Låt fyllningen bli lite högre på mitten så blir tårtan bullig, när den översta tunna bottnen lagts på. Bred resten av krämen ovanpå och runtom kanten.

3
Färga marsipanen med hushållsfärg eller tårtdekorationsfärg och kavla ut den till en tunn slät kaka. Den är enklast att kavla ut mellan två bakplåtsdukar i teflon. Ta bort den övre duken och för försiktigt över marsipankakan på tårtan utan att det blir några veck nertill. Jämna till med sporre eller kniv runt om tårtan.

4
Gör en kantdekoration och en ros av överbliven marsipan. Rosen gör du enklast genom att lätt föra baksidan av en matsked över en marsipankula (ta lite florsocker till hjälp) så att du får flortunna blad som sedan kan sättas samman till en ros. Dekorera med citronmelissblad och pudra över florsocker.