Du behöver
- 1 msk smör
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk majsstärkelse
- 7 dl grönsaksbuljong av fond på flaska
- 2 st avokado
- 2 msk citron pressad saft
- 2 msk dill hackad
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 2.5 dl lagalätt Kelda
Servera med:
200 g räkor skalade
1 msk dill hackad
vitlök (Zeta)
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs smör, purjolök och vitlök i en gryta så att löken blir mjuk.
2
Strö över majsstärkelse och späd med grönsaksbuljong under omrörning. Låt koka upp.
3
Dela, ta bort kärnor och skala avokadorna. Skär fruktköttet i bitar och lägg ner i soppan med citronsaften och dillen. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda i 10 minuter. Rör om då och då.
4
Mixa soppan slät med en mixerstav. Tillsätt lagalätt och låt soppan kallna i ett vattenbad. Servera soppan kall med räkor, hackad dill och crostinis.