Du behöver
- 2 st schalottenlökar hackade
- 140 g bacon strimlat
- 1 msk smör
- 4 dl hönsbuljong av tärning
- 1 dl vin vitt torrt
- 2 dl avorioris
- 2 krm svartpeppar nymald
- 4 dl ärter majs och paprika
- 1 msk färsk basilika hackad
- 2 dl parmesanost nyriven
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök och bacon i smör & rapsolja i en gryta tills löken är genomskinlig.
2
Tillsätt buljong och vin. Låt koka upp. Rör ner riset och krydda med svartpeppar. Låt riset sjuda på svag värme, 25-30 minuter. Rör om.
3
Tillsätt de frysta grönsakerna och basilikan. Sjud 5 minuter till så att allt blir genomvarmt.
4
Rör ner parmesanosten. Servera i portionsskålar med lite extra svartpeppar, sallat, cocktailtomater, basilika och baguette.