Risotto med bacon, ärter, majs och paprika

Ris kan användas på många sätt. Här är en risotto med bacon, ärter, majs och paprika.

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 140 g bacon strimlat
  • 1 msk smör
  • 4 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 dl vin vitt torrt
  • 2 dl avorioris
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 4 dl ärter majs och paprika
  • 1 msk färsk basilika hackad
  • 2 dl parmesanost nyriven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och bacon i smör & rapsolja i en gryta tills löken är genomskinlig.

2
Tillsätt buljong och vin. Låt koka upp. Rör ner riset och krydda med svartpeppar. Låt riset sjuda på svag värme, 25-30 minuter. Rör om.

3
Tillsätt de frysta grönsakerna och basilikan. Sjud 5 minuter till så att allt blir genomvarmt.

4
Rör ner parmesanosten. Servera i portionsskålar med lite extra svartpeppar, sallat, cocktailtomater, basilika och baguette.

Scroll to Top