Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st ägg
  • 0.25 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • matfett

Spenatris:

3 dl jasminris
0.75 dl spenat finhackad tinad
2.5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
0.5 tsk salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta samman lammfärsen med övriga ingredienser till en smidig färs. Forma till runda bullar.

2
Stek köttbullarna gyllene runt om i lite matfett tills de är genomstekta.

3
Krama vätskan ur spenaten och finhacka den. Lägg den i kastrullen tillsammans med ris, kokosmjölk, vatten och salt.

4
Rör om och låt koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme 12-15 minuter.