Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 st ägg
- 0.25 dl vatten
- 1 tsk spiskummin malen
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1.5 tsk rivet citronskal
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- matfett
Spenatris:
3 dl jasminris
0.75 dl spenat finhackad tinad
2.5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
0.5 tsk salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Arbeta samman lammfärsen med övriga ingredienser till en smidig färs. Forma till runda bullar.
2
Stek köttbullarna gyllene runt om i lite matfett tills de är genomstekta.
3
Krama vätskan ur spenaten och finhacka den. Lägg den i kastrullen tillsammans med ris, kokosmjölk, vatten och salt.
4
Rör om och låt koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme 12-15 minuter.