Inkokt lax med skarpsås

Att kunna tillaga maten i förväg och sedan servera den kall är idealiskt. Då är det bara att koka potatis och göra en sallad strax före serveringen. Inkokt lax med skarpsås, som du får receptet till här, är just en sådan smidig och enkel bjudrätt som går att förbereda.

Du behöver

  • 4 st lax skinn- och benfri

Lag:

7 dl vatten
1 msk salt
1 tsk vitpepparkorn
0.5 st citron skivad
dillstjälkar

Skarpsås:

1 st äggula kokt
1 st äggula
1 msk senap
1 msk citron pressad saft
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald
2 dl vispgrädde
0.5 dl gräslök fint skuren

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka alla ingredienser till lagen i en traktörpanna med lock, ca 5 minuter.

2
Lägg ner laxbitarna och låt fisken sjuda, ca 3 minuter. Kyl ner i ett vattenbad.

3
Mosa sönder den kokta äggulan och blanda den med den råa i en skål till såsen. Tillsätt senap, citronsaft, salt och peppar.

4
Vispa grädden. Rör ner den i äggblandningen. Tillsätt gräslöken och smaka av. Servera fisken kall med skarpsåsen, kokt potatis, citron, gräslök och en sallad.

Scroll to Top