Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

Du behöver Pajdeg: 1.5 dl vetemjöl 1 dl havrekli 100 g smör 3 msk vatten Fyllning: 350 g nötfärs 1 msk smör 2 st vitlöksklyfta...

Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
1 dl havrekli
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

350 g nötfärs
1 msk smör
2 st vitlöksklyfta finhackad
2 tsk pizzakrydda Santa Maria
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
0.5 st purjolök skivad
0.5 st peppar urkärnad och finhackad
100 g fetaost tärnad
10 st tomater (ätfärdiga)
15 st svarta oliver

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl crème fraîche
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Ugn: 225º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen.

2
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.

3
Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.

4
Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitlök, purjolök och spansk peppar. Låt det fräsa med några minuter. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda.

5
Fördela färsen i pajskalet. Strö över soltorkade tomater, fetaost och oliver.

6
Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen ca 20-25 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top