Kräftpaj med dill

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl extra fint (med bakpulver) 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 170 g kräftstjärtar 2 burkar i lag 0.5...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl extra fint (med bakpulver)
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

170 g kräftstjärtar 2 burkar i lag
0.5 st purjolök skivad och förvälld
0.5 dl dill hackad
1 st regnbågsrom burk
0.5 st gurka urkärnad och tärnad

Äggstanning:

3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymalen

Ugn: 225º

Det här behövs till en avlång paj, ca 10×30 cm:

Gör så här

1
Mixa snabbt ihop pajdegen i en matberedare med kniven monterad. Tryck ut pajdegen i formen. Ställ pajformen i kylen 30 minuter.

2
Nagga degen och förgrädda den 10 minuter i mitten av ugnen. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Fördela purjolök och kräftstjärtar blandade med dill i pajskalet. Spara några kräftstjärtar till dekoration.

3
Vispa samman äggstanningen i en kastrull och värm försiktigt under omrörning. Den får bli högst 65º. Häll äggsstanningen över fyllningen. Grädda pajen ca 15 minuter så att den får fin färg. Servera pajen med sallad.

4
Dekorera pajen med klickar av regnbågsrom, några kräftstjärtar och gurka.

Scroll to Top