Kycklingpaj med gorgonzola

Otroligt läcker kycklingpaj med broccoli, paprika och gorgonzola. Mums!

Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 st grillad kyckling urbenad, i bitar
200 g broccolibuketter förvällda
1 st röd paprika i bitar
1 st grön paprika i bitar
200 g gorgonzolaost
25 g pinjenötter

Äggstanning:

2 dl örter lätt crème fraiche med franska
4 st ägg
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Ugn: 225º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det blir en boll av degen.

2
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.

3
Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.

4
Lägg kycklingkött, förvälld broccoli och paprika i formen. Skär gorgonzolan i bitar och fördela dem över fyllningen.

5
Vispa samman crème fraiche och ägg med salt och svartpeppar. Häll blandningen över fyllningen. Strö över pinjenötter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen. Servera pajen med en sallad.

Scroll to Top