Smörgåstårta med kräftstjärtar

Den läckra smörgåstårtan har bland annat kräftstjärtar, böcklingpastej och ägg i fyllningen.

Du behöver

  • 4 st smörgåstårtbotten ca 24 cm i diameter

Fyllning 1:

1 dl lättmajonnäs
1 st smältost
1 st kräftstjärtar

Fyllning 2:

0.5 dl lättmajonnäs
0.5 st böcklingpastej tub
3 st hårdkokta ägg

Garnering:

1 dl lättmajonnäs
0.5 st röd paprika
0.5 st grön paprika
0.5 st paprika gul
2 st kiwifrukter
1 st mango
1 st kräftstjärtar
färska örter

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Rör samman majonnäsen med kräftosten till fyllning 1. Krama den mesta vätskan ur kräftstjärtarna och dela dem i mindre bitar. Rör ner dem i majonnäsblandningen.

2
Rör samman majonnäsen med böcklingpastejen till fyllning 2. Skala och hacka äggen.

3
Bred hälften av fyllning 1 på en tårtbotten. Täck med en ny tårtbotten.

4
Bred fyllning 2 över tårtbottnen och strö över ägghacket. Täck med en tårtbotten.

5
Bred resterande fyllning 1 över tårtbottnen och täck med den sista tårtbottnen.

6
Tärna paprikorna fint och blanda dem. Skala och skär mango och kiwifrukter i tunna klyftor. Krama den mesta vätskan ur kräftstjärtarna. Bred majonnäsen runtom och över tårtan. Tryck fast paprikan runtom kanten. Garnera med mango, kiwi och kräftstjärtar. Strö lite färska örter över.


Kommentar:
Gör gärna tårtan dagen innan den ska serveras och svep in den i plastfolie. Förvara den i kylskåpet tills den ska garneras. Får du inte tag på runda tårtbottnar så använd 12 landgångsbrödskivor och gör en fyrkantig tårta istället.

Scroll to Top