Du behöver
- 600 g torskfilé
- 300 g räkor med skal
- 150 g laxfilé rökt
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk rosépeppar krossad
- 2 msk hummerfond koncentrerad
- 2 dl lätt crème fraiche
- 3 st ägg
Garnering:
citronskivor
2 st laxfilé tunna skivor rökt
dill
Ugn: 175º
Det här behövs för ca 15 skivor:
Gör så här
1
Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Skala räkorna och lägg cirka hälften i matberedaren. Skär laxfilén i mindre bitar och lägg ner i matberedaren. Kör allt så det finfördelas någon minut.
2
Tillsätt crème fraiche och äggen, ett i taget, under omrörning. Smaksätt med salt, krossad rosépeppar, hummerfond och hackad dill.
3
Häll smeten i en smord avlång som rymmer ca 1 1/2 liter. Stick ner resterande räkor i smeten.
4
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Låt patén vila lite innan den stjälps upp. Garnera med laxrosor, citronskivor och dill. Patén är god både varm och kall.