Gudrun i Torpas soppa

Len och fin smak av pepparrot är det i soppan som serveras med vitlöksbröd.

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar
  • 125 g pepparrotsost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk pepparrot riven
  • 2 krm salt

Till serveringen:

vitlöksbröd
2 msk persilja hackad
riven pepparrot

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs en kort stund. Häll på vattnet, lite i taget, under vispning.

2
Tillsätt kycklingfond eller hönsbuljongtärningarna och låt buljongen koka upp.

3
Vispa ner pepparrotsost och crème fraiche.

4
Tillsätt den rivna pepparroten och smaka av med salt. Låt soppan sjuda i 3-5 minuter.

5
Strö hackad persilja och riven pepparrot över soppan innan den serveras. Servera med varma vitlöksbröd.

Scroll to Top