Du behöver
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 3 msk kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar
- 125 g pepparrotsost
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk pepparrot riven
- 2 krm salt
Till serveringen:
vitlöksbröd
2 msk persilja hackad
riven pepparrot
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs en kort stund. Häll på vattnet, lite i taget, under vispning.
2
Tillsätt kycklingfond eller hönsbuljongtärningarna och låt buljongen koka upp.
3
Vispa ner pepparrotsost och crème fraiche.
4
Tillsätt den rivna pepparroten och smaka av med salt. Låt soppan sjuda i 3-5 minuter.
5
Strö hackad persilja och riven pepparrot över soppan innan den serveras. Servera med varma vitlöksbröd.