Du behöver
- 600 g köttfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk vatten
Tillbehör:
4 st hamburgerbröd
sallad
tomater
lökringar
ättiksgurka
ketchup majonnäs
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med salt, peppar och vatten. Forma 4 bollar och platta till varje lite.
2
Stek burgarna vackert gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3-4 minuter per sida.
3
Dela bröden och lägg lite majonnäs i botten. Täck med sallad och lägg på hamburgarna, tomatskivor, lökringar och ättiksgurka. Lägg också senap och ketchup ovanpå.
De klassiska hamburgarna varierar du lätt:
Bacon- och cheeseburgare
Stek hamburgarna enligt receptet. När burgarna nästan är klara lägger du 1-2 skivor ost ovanpå som får smälta. Toppa varje burgare med 1-2 knaprigt stekta baconskivor.
Mexiburgare:
Arbeta in taco eller chilimix i färsen istället för salt och peppar. Lägg burgarna i sina bröd tillsammans med sallad, paprikaringar, lök, tomater, lätt creme fraiche, het eller mild tacosås och pfeferoni.