Du behöver
- 500 g räkor färska med skal
- 300 g torskfilé
- 10 st steklök
- 1 st burk hela tomater
- 6 dl vatten
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1.5 st fiskbuljongtärning
- 2 krm timjan
- 1.5 dl mellangrädde
- 0.5 dl hackad dill
- 3 st smördegsplattor djupfrysta
- 1 st äggula
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Skär fisken i mindre bitar. Skala lökarna.
2
Fräs lökarna i lite matfett i en kastrull tills de mjuknar lite. Tillsätt tomater, vatten, vin, buljongtärning och timjan. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter.
3
Tillsätt fisken och låt soppan koka ca 5 minuter. Tillsätt räkor, grädde och hackad dill. Smaka av. Låt soppan svalna och häll upp den i portionsskålar som tål värme. Fyll inte skålarna mer än till hälften.
4
Tina smördegsplattorna och dela varje platta i 2 delar.Kavla ut dem lite. Pensla med uppvispat ägg på utsidan av portionsskålarna. Lägg smördegen över och tryck fast kanten. Pensla smördegstaken med uppvispat ägg och grädda ca 10-15 minuter.
5
Servera soppan genast.