Du behöver
- 400 g nötfärs grovmalen
- 1 msk rapsolja
- 1 st gul lök grovhackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st röd spansk peppar urkärnad och finhackad
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 tsk salt
- 1 tsk chilipulver
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 st kanelstång
- 1 msk oxfond konc
- 1 dl vatten
- 1 st burk stora vita bönor kokta, 410 g
- 0.5 st röd paprika strimlad
- 0.5 st paprika strimlad
- 2 msk persilja hackad
Servera med:
baguette skivad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Bryn färsen smulig i oljan. Tillsätt gul lök, vitlök, och spansk peppar och fräs en stund till.
2
Tillsätt krossade tomater, salt, chilipulver, svartpeppar, kanelstång, fond och vatten. Koka upp grytan och låt den sjuda under lock, ca 30 minuter. Smaka av.
3
Skölj av bönorna och tillsätt dem tillsammans med färska paprikastrimlor. Låt grytan bli het och strö över persilja vid serveringen. Servera med skivad baguette.