Chili con carne II

Du behöver 400 g nötfärs grovmalen 1 msk rapsolja 1 st gul lök grovhackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 st röd spansk peppar urkärnad och...

Du behöver

  • 400 g nötfärs grovmalen
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök grovhackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st röd spansk peppar urkärnad och finhackad
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk oxfond konc
  • 1 dl vatten
  • 1 st burk stora vita bönor kokta, 410 g
  • 0.5 st röd paprika strimlad
  • 0.5 st paprika strimlad
  • 2 msk persilja hackad

Servera med:

baguette skivad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn färsen smulig i oljan. Tillsätt gul lök, vitlök, och spansk peppar och fräs en stund till.

2
Tillsätt krossade tomater, salt, chilipulver, svartpeppar, kanelstång, fond och vatten. Koka upp grytan och låt den sjuda under lock, ca 30 minuter. Smaka av.

3
Skölj av bönorna och tillsätt dem tillsammans med färska paprikastrimlor. Låt grytan bli het och strö över persilja vid serveringen. Servera med skivad baguette.

Scroll to Top