Apfelstrudel

Du behöver 3 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 4 msk vatten 37 1 msk rapsolja 1 st ägg Fyllning: 5 st äpplen syrliga 0.5 dl...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 msk vatten 37
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st ägg

Fyllning:

5 st äpplen syrliga
0.5 dl russin
1 dl strösocker
1 tsk kanel

Pensling och garnering:

0.5 dl smör smält
0.5 dl mjölk
florsocker

Ugn: 225º

Det här behövs till ca 8-10 bitar:

Gör så här

1
Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Vispa ihop ljummet vatten, olja och ägg och blanda lite undan för undan ner i mjölet. Arbeta ihop det till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt degen stå på varm plats 1 timme.

2
Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Blanda i en skål äppelskivor, russin, socker och kanel.

3
Kavla ut degen på mjölad duk, så tunt som möjligt. Använd en kavelstrumpa på kaveln, om du har. Dra ut degen åt alla håll tills den är papperstunn. Kavla degen rektangulär.

4
Pensla degen med en del av det smälta smöret och lägg sedan äppelblandningen jämnt ovanpå. Rulla samman degen som en rulltårta och lägg rullen med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den på diagonalen om det är svårt att få plats med den.

5
Grädda rullen i ca 40 minuter. Pensla då och då med resten av smöret och lite mjölk.

6
Sikta florsocker över strudeln och servera den avsvalnad, gärna med vaniljglass eller vispad grädde.

Scroll to Top