Snabb äppelkaka

Du behöver 2 st ägg 3 dl strösocker 2.25 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 st äpplen 2 msk pärlsocker 25 g mandelspån 100 g...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st äpplen
  • 2 msk pärlsocker
  • 25 g mandelspån
  • 100 g smör

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Smörj formen. Häll smeten i formen.

2
Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem tunt. Lägg skivorna ovanpå smeten. Strö över pärlsocker och mandelspån. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg ovanpå äpplena.

3
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 35 minuter. Servera kakan ljummen med vaniljsås.

Scroll to Top