Du behöver
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 st äpplen
- 2 msk pärlsocker
- 25 g mandelspån
- 100 g smör
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Smörj formen. Häll smeten i formen.
2
Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem tunt. Lägg skivorna ovanpå smeten. Strö över pärlsocker och mandelspån. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg ovanpå äpplena.
3
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 35 minuter. Servera kakan ljummen med vaniljsås.