Stuvade kantareller till förrätt

Läcker liten förrätt med stuvade kantareller.

Du behöver

  • 1 l kantareller gärna små
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • konjak eller sherry
  • 4 st brödskivor rostade

Servera med:

2 st plommontomater skivade
persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora.

2
Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen.

3
Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken under omrörning. Låt stuvningen sjuda minst 10 minuter. Rör hela tiden. Smaksätt med salt, svartpeppar och eventuellt konjak.

4
Lägg stuvningen på de rostade brödskivorna och servera genast med hackad persilja och skivade tomater.

Scroll to Top