Du behöver
- 1 l kantareller gärna små
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl gräddmjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- konjak eller sherry
- 4 st brödskivor rostade
Servera med:
2 st plommontomater skivade
persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Borsta och ansa svamparna och skär dem i bitar, om de är stora.
2
Smörfräs svampen under omrörning i en kastrull tills vätskan blir klar på botten i kastrullen.
3
Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken under omrörning. Låt stuvningen sjuda minst 10 minuter. Rör hela tiden. Smaksätt med salt, svartpeppar och eventuellt konjak.
4
Lägg stuvningen på de rostade brödskivorna och servera genast med hackad persilja och skivade tomater.