Du behöver
- 30 st musslor kokta med skal
- 4 st schalottenlökar hackade
- 1 st selleri hackad
- 4 st potatis skalade och tärnade
- 50 g rimmat sidfläsk tärnat
- 2 msk smör
- 1 st lagerblad litet
- 0.5 tsk vitpepparkorn
- 8 dl fiskbuljong musselspad och av tärning
- 2 dl grädde
- 0.5 tsk salt
- worcestersås ev
- 2 msk körvel hackad
Servera med:
brytbröd
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Plocka musslorna ur skalet, men spara några hela till dekoration.
2
Fräs lök, selleri, potatis och sidfläsk i smöret i en gryta tills det får lite färg.
3
Tillsätt lagerblad, vitpeppar, musselspad och fiskbuljong. Rör om och sjud ca 15 minuter tills potatisen är kokt.
4
Tillsätt grädden och smaka av soppan med salt och eventuellt worcestersås.
5
Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Strö över körvel och servera soppan med brytbröd.