Amerikansk musselsoppa

Clam chowder kallas den här matiga musselsoppan med potatis och fläsk när den serveras i Amerika.

Du behöver

  • 30 st musslor kokta med skal
  • 4 st schalottenlökar hackade
  • 1 st selleri hackad
  • 4 st potatis skalade och tärnade
  • 50 g rimmat sidfläsk tärnat
  • 2 msk smör
  • 1 st lagerblad litet
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 8 dl fiskbuljong musselspad och av tärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • worcestersås ev
  • 2 msk körvel hackad

Servera med:

brytbröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Plocka musslorna ur skalet, men spara några hela till dekoration.

2
Fräs lök, selleri, potatis och sidfläsk i smöret i en gryta tills det får lite färg.

3
Tillsätt lagerblad, vitpeppar, musselspad och fiskbuljong. Rör om och sjud ca 15 minuter tills potatisen är kokt.

4
Tillsätt grädden och smaka av soppan med salt och eventuellt worcestersås.

5
Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Strö över körvel och servera soppan med brytbröd.

Scroll to Top